Etusivu
Esittely
Lumikiisan
kauppa
Koirat
Tuloksia
Pentuja
Pentueet
Programs
BlogiPäivitetty 21.4.2020


Vuolasvirta-palkittua käyttölinjaisten siperianhuskyjen kasvatusta


Olen Susanna Bürkland (os. Veijola) ja omistan Lumikiisan siperianhuskykennelin. Asun mieheni, pienen tyttäreni, poikani ja viidentoista siperianhuskyni kanssa Orimattilassa. Kaikki koirani ovat käyttölinjaisia siperianhuskyjä. Olen syntynyt vuonna 1980 ja kotoisin pääkaupunkiseudulta. Olen valmistunut Helsingin Kauppakorkeakoulusta (nykyinen Aalto-yliopisto) kauppatieteiden maisteriksi, lisäksi olen opiskellut lääketiedettä. Työskentelen kansainvälisessä lääkeyrityksessä myynti- ja markkinointitehtävissä ja pyöritän omaa yritystä, jonka toimialana on vähittäiskauppa ja koulutus ja pienimuotoisesti koiravaljakkoajelut.


Ensimmäinen siperianhusky tuli minulle vuonna 2001. Koska siperianhusky viihtyy laumassa, otin kerralla kaksi pentua eli siperianhusky Nanookin ja siperianhuskyristeytyksen Jepen. Seuraavan parin vuoden aikana taloon muutti kolme rekikoiraa lisää ja muutaman vuoden kuluttua niitä tuli vielä lisää. Siperianhusky on rekikoira ja laumakoira, joten ne ovat onnellisia kun saavat elää laumassa ja vetää valjakossa. Kaikki koirani ovat ihmisrakkaita, sosiaalisia ja reippaita. Ne osallistuvat perheemme arkitouhuihin ja ovat ystävällisiä lapsilleni ja heidän kavereilleen.


Olen harrastanut koiravaljakkoajoa vuodesta 2002 ja kilpailemisen koiravaljakkoajossa aloitin vuonna 2004. Kennelimme koirien kanssa meillä on enemmän arvokisamitaleita koiravaljakkoajossa kuin millään muulla suomalaisella siperianhusky-kennelillä. MM, EM, PM ja SM-mitaleita löytyy runsaasti. Pidän tärkeänä testata koirien käyttöominaisuuksia kansainvälisissä kilpailuissa.

Aluksi kilpailin valjakolla, joka koostui vähintään yhdestä siperianhuskystä ja alaskanhuskyistä. Viime vuodet olen kilpaillut siperianhuskyvaljakolla. Osallistumme mieheni kanssa kaudessa noin kymmeneen kilpailuun ja kilpailemme ulkomailla arvokilpailuissa aktiivisimmin suomalaisista siperianhuskykenneleistä. Lähes kaikissa kilpailuissa kilpailemme useassa luokassa. Mieheni Erkki kilpailee pääasiassa sulan maan lajeissa canicrossissa, koirapyöräilyssä, DS1, DS2, DR4, DR6 ja DR8-luokissa sekä koirahiihdossa. Itse kilpailen sulalla maalla luokassa DR4 ja DR8 sekä talvella luokissa SP4, SP6 ja SP8. Muutama MD-kilpailu on tullut myös ajettua.


Kaikki koirani ovat kilparekikoiria. Ne ovat minulle myös ennen kaikkea tärkeitä perheenjäseniä. Rakastan koiriani ja ne tietävät sen! Haluan, että koirani ovat onnellisia ja tyytyväisiä elämäänsä. Niiden iloiset hymyt ovat paras palkinto minulle ja panostan koirien onnellisuuteen paljon. Koirat asuvat sisällä talossamme meidän kanssa sekä ulkona. Niillä on ulkona tarhat, joissa osa koirista viettää aikaansa kun olemme poissa kotoa. Kotona ollessamme koirat ovat sisällä tai pihalla taloamme ympäröivässä 0,7 ha juoksutarhassa. Koirat osaavat pyytää sisään ja ulos ja ne käyvätkin useita kertoja päivässä juoksutarhassa leikkimässä, kaivelemassa kuoppia tai muuten vaan viettämässä aikaa. Varsinkin nuoret koirat viihtyvät ulkona leikkimässä. Kaikki koiramme tulevat keskenään hyvin toimeen ja niitä voi pitää yhdessä laumana. Reissaamme koirien kanssa paljon ja kaikki koirat ovatkin tottuneita ja tykästyneitä matkustamiseen ja erilaisiin ympäristöihin, myös suurkaupunkien vilinään. Käymme paljon koirien kanssa Suomessa ja ulkomailla kilpailureissuilla ja lomareissuilla.


Pyrin kasvattamaan erinomaisia rekikoiria eli siperianhuskyjä, joilla on hyvä vetopää ja joiden fysiikka kestää vetämisen. Käytän jalostukseen vain terveitä, reippaita, sosiaalisia, hyvän hermorakenteen omaavia ja rekikoirina erinomaisiksi testattuja siperianhuskyjä. En tyydy käyttämään jalostukseen keskinkertaisia rekikoiria vaan haluan käyttää koiria, jotka ovat keskimääräistä parempia. Tähän mennessä olen kasvattanut viisitoista pentuetta. Minulta on ostettu useita pentuja ulkomaille. Pennut kasvavat meillä perhe-elämän keskellä  sisällä talossamme ja kunhan niillä on ikää tarpeeksi niin ne tutustuvat myös ulko- ja tarhaelämään. Myyn pentuja ainoastaan koteihin, joissa ne pääsevät vetokoiriksi. 


Sponsorit: kaikki koiramme syövät Bozita Robur-koiranruokaa. Käytämme Non-stop dogwear valjakkourheiluvarusteita (mm. valjaat, kaulapannat, vetovyöt, yhden/kahden koiran vetoliinat, talutusremmit). Ajamme kilpailuissa ja treeneissä Piuma-reellä. Kaikki sponsoreidemme tuotteet ovat meillä käytössä laadukkaiksi todettuja ja voin suositella niitä erittäin lämpimästi muille koiraharrastajille!Minulta voi ostaa kaikkia Non-stop dogwearin tuotteita ja Piuma-rekiä, niiden varaosia ja lisävarusteita sekä lumiankkureita. Ylävalikosta kohdasta "Lumikiisan kauppa" löytyy kauppani valikoima, hinnat ja tilausohjeet. Ostoksille voi tulla kotiini tai tavaroita voi ostaa kilpailuissa ja tapahtumissa.  


Kennelnimi Lumikiisan on myönnetty minulle vuonna 2010. Olen Suomen koiravaljakkoharrastajien hallituksen puheenjohtaja, Suomalainen Siperianhusky-seuran jäsen sekä kilpailu- ja koetoimikunnan jäsen ja nuorisotoimikunnan jäsen.Olen Suomen Kennelliiton, Länsi-Suomen Valjakkourheilijoiden ja Lakeuden rekikoiraharrastajien jäsen.


Yhteystiedot: Susanna Bürkland, puh. 040 3301 558, susanna.byrkland@gmail.com