Etusivu
Esittely
Lumikiisan
kauppa
Koirat/
Dogs
Tuloksia
Pentuja
Pentueet
Programs
Blogi


Päivitetty 18.3.2019

Olen Susanna Bürkland (os. Veijola) ja omistan Lumikiisan siperianhuskykennelin. Asun mieheni, pienen tyttäreni, poikani ja kolmentoista koirani kanssa Orimattilassa. Kaikki koirani ovat käyttölinjaisia siperianhuskyjä. Olen syntynyt vuonna 1980 ja kotoisin pääkaupunkiseudulta. Olen valmistunut Helsingin Kauppakorkeakoulusta (nykyinen Aalto-yliopisto) kauppatieteiden maisteriksi, lisäksi olen opiskellut lääketiedettä. Työskentelen kansainvälisessä lääkeyrityksessä myynti- ja markkinointitehtävissä ja pyöritän omaa yritystä, jonka toimialana on vähittäiskauppa ja koulutus, aikaisemmin myös markkinatutkitutkimus ja pienimuotoisesti koiravaljakkoajelut.


Ensimmäinen siperianhusky tuli minulle vuonna 2001. Koska siperianhusky viihtyy laumassa, otin kerralla kaksi pentua eli siperianhusky Nanookin ja siperianhuskyristeytyksen Jepen. Seuraavan parin vuoden aikana taloon muutti kolme rekikoiraa lisää ja muutaman vuoden kuluttua niitä tuli vielä lisää. Siperianhusky on rekikoira ja laumakoira, joten ne ovat onnellisia kun saavat elää laumassa ja vetää valjakossa. Kaikki koirani ovat ihmisrakkaita, sosiaalisia ja reippaita. Ne osallistuvat perheemme arkitouhuihin ja ovat ystävällisiä 5- ja 4-vuotiaille lapsilleni.


Olen harrastanut koiravaljakkoajoa vuodesta 2002 ja kilpailemisen koiravaljakkoajossa aloitin vuonna 2004. Aluksi kilpailin valjakolla, joka koostui vähintään yhdestä siperianhuskystä ja alaskanhuskyistä. Viime vuodet olen kilpaillut  siperianhuskyvaljakolla. Osallistumme mieheni kanssa kaudessa noin viiteentoista kilpailuun eli olemme aktiivisin Suomessa koiravaljakkoajossa kilpailevista kenneleistä. Osassa kilpailuista ajamme useassa luokassa. Mieheni Erkki kilpailee pääasiassa sulan maan lajeissa canicrossissa, koirapyöräilyssä, DS1, DS2, DR4, DR6 ja DR8-luokissa. Itse kilpailen pääasiassa talvikaudella ja luokissa SP4, SP6 ja SP8. Siperianhuskyvaljakkomme on menestynyt kilpailuissa erittäin hyvin. Lähes aina valjakkomme on nopein siperianhuskyvaljakko.


Kaikki koirani ovat kilparekikoiria. Ne ovat minulle myös ennen kaikkea tärkeitä perheenjäseniä. Rakastan koiriani ja ne tietävät sen! Haluan, että koirani ovat onnellisia ja tyytyväisiä elämäänsä. Niiden iloiset hymyt ovat paras palkinto minulle ja panostan koirien onnellisuuteen paljon. Koirat asuvat pääasiassa sisällä. Niillä on ulkona tarhat, joissa ne viettävät aikaansa kun olemme poissa kotoa. Kotona ollessamme koirat ovat sisällä tai pihalla taloamme ympäröivässä 0,7 ha juoksutarhassa. Koirat osaavat pyytää sisään ja ulos ja ne käyvätkin useita kertoja päivässä juoksutarhassa leikkimässä, kaivelemassa kuoppia tai muuten vaan viettämässä aikaa. Varsinkin nuoret koirat viihtyvät ulkona leikkimässä. Kaikki koiramme tulevat keskenään hyvin toimeen ja niitä voi pitää yhdessä laumana. Reissaamme koirien kanssa paljon ja kaikki koirat ovatkin tottuneita ja tykästyneitä matkustamiseen ja erilaisiin ympäristöihin, myös suurkaupunkien vilinään. Käymme paljon koirien kanssa Suomessa ja ulkomailla kilpailureissuilla ja lomareissuilla.Pyrin kasvattamaan hyviä rekikoiria eli siperianhuskyjä, joilla on hyvä vetopää ja joiden fysiikka kestää vetämisen. Käytän jalostukseen vain terveitä, reippaita, sosiaalisia, hyvän hermorakenteen omaavia ja rekikoirina erinomaisiksi testattuja siperianhuskyjä. En tyydy käyttämään jalostukseen keskinkertaisia rekikoiria vaan haluan käyttää koiria, jotka ovat keskimääräistä parempia. Tähän mennessä olen kasvattanut kaksitoista pentuetta. Pennut kasvavat meillä perhe-elämän keskellä  sisällä talossamme ja kunhan niillä on ikää tarpeeksi niin ne tutustuvat myös ulko- ja tarhaelämään. Myyn pentuja ainoastaan koteihin, joissa ne pääsevät vetokoiriksi. 


Sponsorit: kaikki koiramme syövät Bozita Robur-koiranruokaa. Käytämme Non-stop dogwear valjakkourheiluvarusteita (mm. valjaat, pannat, vetovyöt, yhden/kahden koiran vetoliinat, talutusremmit). Talvella reen jalasten voiteluun käytän Startin suksivoiteita. Koirankopeissa ja autossa olevissa kopeissa meillä on Epiran Rutirex kopinpehmikkeitä. Koirat nukkuvat sisällä Old Projectin laadukkaissa ja mukavissa pedeissä. Kaikki sponsoreidemme tuotteet ovat meillä käytössä laadukkaiksi todettuja ja voin suositella niitä erittäin lämpimästi muille koiraharrastajille!Minulta voi ostaa Non-stop dogwearin tuotteita sekä BioFarmin lisäravinteita. Ylävalikosta kohdasta "Lumikiisan kauppa" löytyy kauppani valikoima, hinnat ja tilausohjeet. Ostoksille voi tulla kotiini tai tavaroita voi ostaa kilpailuissa ja tapahtumissa.  


Kennelnimi Lumikiisan on myönnetty minulle vuonna 2010. Olen Suomen koiravaljakkoharrastajien hallituksen puheenjohtaja, Suomalainen Siperianhusky-seuran kilpailu- ja koetoimikunnan jäsen, kisakummi ja rivijäsen, olen Suomen Kennelliiton, Länsi-Suomen Valjakkourheilijoiden ja Lakeuden rekikoiraharrastajien jäsen.


Yhteystiedot: Susanna Bürkland, puh. 040 3301 558, susanna.byrkland@gmail.com

 
 

                                                    

Lahti, Orimattila, Päijät-Häme, Lahti, Orimattila, Päijät-Häme, South Finland, Helsinki, Espoo, Vantaa, husky, safari, sled, sleddog, husky ride, siberian husky.Lahti, Orimattila, Päijät-Häme, Lahti, Orimattila, Päijät-Häme, South Finland, Helsinki, Espoo, Vantaa, husky, safari, sled, sleddog, husky ride, siberian husky.Lahti, Orimattila, Päijät-Häme, Lahti, Orimattila, Päijät-Häme, South Finland, Helsinki, Espoo, Vantaa, husky, safari, sled, sleddog, husky ride, siberian husky.Lahti, Orimattila, Päijät-Häme, Lahti, Orimattila, Päijät-Häme, South Finland, Helsinki, Espoo, Vantaa, husky, safari, sled, sleddog, husky ride, siberian husky.Lahti, Orimattila, Päijät-Häme, Lahti, Orimattila, Päijät-Häme, South Finland, Helsinki, Espoo, Vantaa, husky, safari, sled, sleddog, husky ride, siberian husky.